Stam Hoveniers in de media

HOOG tuindesign

HOOG tuindesign

Stam Hoveniers is partner geworden van het online platform voor exclusieve woon- en tuininspiratie www.hoog.design. Een platform waar luxe interieurs en tuinen op overzichtelijke wijze aan de bezoekers worden gepresenteerd. HOOG biedt vakmanschap, kwaliteit en exclusiviteit. Zaken die perfect aansluiten bij Stam Hoveniers.

Vakantie in eigen tuin

Stam Hoveniers bij VTwonen

Exclusief wonen – Made

exclusieve woning in Made huis in made

In Made verrees een bijzondere villa ontworpen door Richard Martens van Livingstone BV uit Breda. Stam Hoveniers heeft het tuinontwerp en de aanleg voor zijn rekening genomen. In het blad Excellent Wonen & Leven wordt aandacht besteed aan dit schitterende project. Hieronder vindt u enkele gedeelten uit dit artikel.


In het groene buitengebied van Made verrees een charmante, exclusieve villa. Een woning die eigenlijk dubbel zo groot is als hij lijkt, dankzij de volledige onderkeldering. Het ontwerpen van deze woning was een bijzondere uitdaging. De opdrachtgever wilde graag meer bebouwing dan het bestemmingsplan toeliet. Richard Martens kwam met een sublieme oplossing: ondergronds bouwen.


In het souterrain bevinden zich een thuisbioscoop, bar, sauna, whirlpool en zwembad met aangrenzende patiotuin. De wens was een landelijke villa die goed zou passen bij het perceel in het groene landschap, waarvan vaststaat dat het de komende decennia ongerept zal blijven. Belangrijk daarbij was een rietgedekte kap om het landelijke effect te versterken. Het echtpaar Drijver woont ruim een half jaar in hun villa die al meteen als ‘eigen’ voelde. Nu de tuin tot leven komt, is het wonen er extra fijn.

Tekst Folly van Dijk / Fotografie Raphaël Drent

Exclusief wonen – Rhoon

exclusieve woning in Rhoon woning in Rhoon

Bartijn Architecten heeft in Rhoon een bijzondere villa ontworpen, waarbij Stam Hoveniers het tuinontwerp en de -aanleg voor zijn rekening heeft genomen. In het blad Excellent Wonen & Leven wordt aandacht besteed aan dit schitterende project. Hieronder vindt u enkele gedeelten uit dit artikel.


Modern bouwen met traditionele materialen. De strakke rieten dakbedekking, de vlakke tuin en de bijzondere overgangen van buiten naar binnen trekken onmiddellijk de aandacht. Automobilisten zetten de versnelling een tandje lager en wandelaars houden hun pas even in. Wat is dat toch met dat huis in Rhoon? De bewoners zijn al een tijdje op zoek naar een aantrekkelijk stuk bouwgrond als de aannemer hun een perceel in Rhoon aanbiedt. Het is niet het eerste het beste perceel. Het biedt aan de zuidzijde uitzicht op het omringende groen, terwijl de noordzijde hun trakteert op de skyline van Rotterdam. Ze zijn onmiddellijk verkocht.


Om optimaal te kunnen genieten van de locatie wordt het pand aan de noordzijde maximaal gesloten, terwijl grote raampartijen aan de zuidkant een ruime blik bieden op het groene landschap. Ze zorgen bovendien voor veel zonlicht. Sterk beeldbepalend wordt de rieten bekleding van het dak en de gevels. Een slimme vondst zo blijkt. “Riet valt onder de traditionele bouwmaterialen, maar is - als het scherp wordt afgesneden - uitstekend inpasbaar in de moderne architectuur.” De grote rieten overstekken zorgen aan de zuidzijde voor een terras met natuurlijke zonwering.


Tekst Liliane Verwoolde / Fotografie Willy Opreij

ONZE PARTNERS

Stam Hoveniers heeft diverse partners waar zij mee samenwerkt om voor u een tuin met klasse te kunnen realiseren.

BEKIJK ONZE PARTNERS

Geïnspireerd? Kies voor de professionele hoveniersdiensten van Stam Hoveniers. Bel 078 - 614 97 57.